Spelåret 2022-2023

Kommande konserter

SYMFONIC DANSBAND

16 MAJ 2023

Konsertfakta

Datum
Tisdag 16 maj

Konsertstart
19.00

Dirigent
ULF ESBORN

Solister
PETER DANIELSON
ERICA SJÖSTRÖM
JOHAN STENGÅRD, saxofon

BORÅS SYMFONIORKESTER

BORÅS SYMFONISKA KÖR

Program
De mest älskade dansbandslåtarna framförs i symfonisk tappning.

SYMFONIC DANSBAND

En afton med ett spännande musikaliskt möte. Både Dansband och Symfoniorkester bor på olika sätt djupt inne i folksjälen. Våra hjärtan rymmer både enkla sånger och storslagna verk. Som hjälper oss att leva, minnas och utvecklas. Detta kulturarv behöver bevaras på bästa sätt, vilket betyder stor kör och orkester. Och folkkära artister. Kvällen blir även ett möte mellan konserthusscenen och dansbanan samt en hyllning till den svenska Folkparken.

Några exempel på låtar som kommer att vara med är Gråt inga tårar, De sista ljuva åren och  Aj Aj Aj.
Sånger från Sven Ingvars, Flamingo och Ingemar Nordströms kommer att framföras i en mäktig inramning. Som en hyllning till Folkets Park framförs även andra stora låtar som My way, True love och Östen Warnebrings fina Folkets Park.

Ulf Esborn, kvällens dirigent och arrangör, har förflutet i såväl klassisk musik som dansband (Bhonus). Kvällens solister Peter Danielson och Erica Sjöström är välkända sångare från Schytts och Drifters. Saxofonisten Johan Stengård är en av Sveriges mest kända instrumentalister. Har samarbetat med ABBA, Sammy Davis Jr, Michael Bolton för att nämna några. Medverkar på mängder av inspelningar under snart 50 år som aktiv. På otaliga dansbandsplattor hörs Johans saxofonstämmor.Tillsammans med Borås Symfoniorkester och Symfoniska kör samt kompmusiker framförs de mest älskade låtarna för att skapa upplevelser och väcka minnen.