• Spelåret 2017-2018

 • JUBILEUMSKONSERT

  19 september

 • NÄKTERGALARNA

  14 november

 • JORDEN RUNT

  4 februari

 • BLÅSDUETT CONCERTINO

  6 mars

 • OPERASTUDENTERNAS AFTON

  17 april

Kommande konserter

OPERASTUDENTERNAS AFTON

17 APRIL 2018

Konsertfakta

Datum
Tisdag 17 april

Konsertstart
19.00

W. A. Mozart – Ur Trollflöjten

J. Strauss – Ur Läderlappen

G. Verdi – Ur Rigoletto

Dirigent: JOACHIM GUSTAFSSON

Presentation:
MONICA DANIELSSON

Sång:
STUDENTER FRÅN HÖGSKOLAN
FÖR SCEN OCH MUSIK I GÖTEBORG
STUDENTER FRÅN MOZARTEUM I SALZBURG

OPERASTUDENTERNAS AFTON

Studenterna från operalinjen på Högskolan för Scen och Musik går en treårig utbildning. Denna kväll får vi i höra dem som snart är klara. Detta väcker stora förhoppningar, inte minst för oss som hörde flera av eleverna redan förra året. De imponerade verkligen på publiken med sina vackra ungdomliga röster.
I år blir det lite av en ”examen” inför boråsarna. Vi kompletterar med några internationella studenter från Mozarteum i Salzburg, så att vi även kan framför populära operanummer, som kräver en mer varierad besättning. Detta utbyte mellan Sverige och Österrike kommer säkert att inspirera de unga sångarna till ytterligare ansträngningar.

Konserten inleds med kända operaarior och berömda operaensembler. Ur Mozarts Trollflöjten, som är ett drömspel om kärlekens kraft inspirerad av österländsk mysticism, får vi möta Papageno, Nattens drottning och Sarastro. I Figaros Bröllop, som skrevs 1781, finns idéer som förebådade den franska revolutionen, där greven blir rival till sin tjänare men förlorar spelet. Ett lustspel med många förvecklingar som inbjuder till skratt.

I andra avdelningen skall vi få njuta av en äkta Wieneroperett, Läderlappen. Denna är skriven av Johann Strauss d.y. och tillhör denna älskade genre, som gjort sitt segertåg över världen såväl på Kungliga Operan, som på Metropolitan. Vi kommer här att bjuda på ett flertal örhängen med stor igenkänningsfaktor.

Avslutningsvis blir det bl.a. kvartetten ur Verdis Rigoletto, som väl utan tvekan är en av de mest raffinerade och älskade operaensembler!

Allt kommer att presenteras av operalinjens studierektor, Monica Danielsson från HSM. Detta borgar för att inte bara studenterna utan även vi i publiken får en mer fullvärdig totalupplevelse!