• Spelåret 2018-2019

 • GREAT AMERICAN SONGBOOK

  25 september

 • OPERA OCH OPERETTGALA

  13 november

 • STRÅKTONER OCH SLAGVERK

  3 februari

 • GÄSTSPEL AV GÖTEBORGS SYMFONIKER

  15 mars

 • PURCELL & PUCCINI

  23 april

Generalprogram

Borås Symfoniorkester 2018-2019

BSO proudly presents…

Ja, kära musikvänner, vi är faktiskt stolta över det program vi har att presentera för säsongen 2018 – 2019. Vi är stolta över den variation från 1600-tals till 2000-talsmusik som kommer att framföras.

Vi är stolta att efter mer än hundra år och med knappa resurser kunna erbjuda klassisk musik på hemmaplan. Mest stolta är vi dock över vilka gästartister och andra medverkande vi har med i årets program.

Vi inleder i september med den amerikanska låtskatt från nittonhundratalet som vi hört många artister framföra. Det är riktigt roligt att ha Peter Johansson med oss. Peter har förekommit ett antal gånger i Borås både med BSO och i andra konstellationer.

Men den som upplevt hans charmiga scenframträdande lär inte tröttna i första taget. Dessutom återkommer en annan scenpersonlighet, Evelyn Jons. Kombinationen är ny och vi ser med spänning fram mot vad den kan innebära.

Vi fortsätter på den lättsamma vägen med örhängen från operans och operettens värld. I november kommer ingen mindre än ICA-Stig… ursäkta Loa Falkman menar jag. I stället för veckans erbjudande kommer hans mäktiga stämma ljuda i melodier som vi har hört förr men gärna vill höra igen.

I februari ger vi en familjekonsert. I år kommer Kulturskolan att medverka. Vi gör detta i kombination med en efterlängtad genre nämligen slagverk. För detta behövde vi inte gå över ån efter vatten utan engagerade urboråsaren Roger Carlsson, normalt verksam i Göteborgs Symfoniker, GSO.

Apropå GSO så kommer vi att ha dem som gästspel i mars. Därigenom får ni som åhörare lyssna på det bästa Sverige kan erbjuda samtidigt som vi kan koncentrera våra resurser till de övriga fyra för oss extra krävande och kostsamma konserterna.

En operafinal i april görs via traditionsenlig samverkan med Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. För att få riktigt maffig operakänsla satsar vi nu på att få till en ”symfonisk kör” i Borås, en kör som vi hoppas kan medverka även i framtiden (staden har ju snart ett 400-årsjubileum att fira).

Nils-Gunnar Blanc
Ordförande Borås Orkesterförening