Spelåret 2021-2022

Generalprogram

Borås Symfoniorkester 2021-2022

Post Corona

Vi har nu tagit fram det etthundranionde generalprogrammet för Borås Symfoniorkester. Det borde varit det etthundrationnde men alla känner alltför väl till läget varför vi glömmer historien och blickar framåt.

Många av konserterna var planerade för en tidigare säsong och ni går inte miste om dem utan får bara höra dem lite senare och som vanligt blir det 5 konserter. Utöver detta medverkar vi en ”Syskonorkesterdag” den 11 september.

I år är det ju som bekant jubileum för staden Borås 400 år. Vi slår därför på stort och lägger som sista evenemang i år den stora JUBILEUMSKONSERTEN. Där blir det extra allt och något för de flesta smakriktningar.

Vi satsar vidare på ”Borås Symfoniska kör” som kommer att medverka både i sista höstkonserten och i sista vårkonserten och vi tackar både T.G. Wärenstams Stiftelse och Sparbanksstiftelsen Sjuhärad för deras bidrag till denna.

Vi håller ju på traditionen att framföra vacker musik helt analogt och med orkester och publik på plats. Däremot blir vi mer digitala när det gäller marknadsföring och biljettförsäljning.

Det blir i år inget tryckt generalprogram utan vår webbsida är den samlande platsen för vår information. Tidigare konsertbesökare informeras i första hand vi e-post för att förnya abonnemang eller köpa lösbiljetter. Vi försöker också synas på sociala medier. En och annan traditionell annons i dagspressen kommer det dock även i fortsättningen.

Även biljetterna har nu en helt digital hantering. Man kan hitta dessa via vår webbplats men även via ahaga.se, nortic.se eller turismbolagets evenemangskalender på boras.com. Fortfarande kan man dock gå till Kulturhusets biljettkassa för att få hjälp. Däremot slutar vi att ha biljettkassa på plats men har tills vidare ändå möjligheter att hjälpa er i mån av plats att boka biljett via er egen mobiltelefon.

Nils-Gunnar Blanc
Ordförande Borås Orkesterförening